Nasze owce i barany...

 

Owca, baran, baranek, jagnię... - artykuł Aleksandra Dordy - dodano: 17 IV 2012

Górale uciekają od świadect i kas fiskalnych - dodano: 23 IV 2012

Program "OWCA PLUS" w kultywowaniu tradycji owczarskich na Ziemi Cieszyńskiej - Karol Węglarzy, Irena Skrzyżala, Aneta Pellar - dodano: 9 IX 2012

Bryndza podkarpacka - dodano: 17 XI 2012

Na mrozy nie ma jak walonki - dodano: 30 XII 2012

Owce w Beskidach - produkty i lekarstwo - M. Milerski, H. Kukuczka - dodano: 15 III 2013

Wędrówki pasterskie w Beskidzie Śląskim - B. Kopczyńska-Jaworska - dodano: 6 VI 2013

Kraina jagnięciny - M. Kucia - dodano: 19 VI 2013

Jak zrobić góralski ser? - B. Tyrna - dodano: 16 VII 2013

Sam wyrób sera przedstawiał się następująco - L. Richter - dodano: 16 VII 2013

Promocja mięsa owczego... - B. Borys, M. Milerski, R. Niżnikowski- dodano: 19 XI 2013

Dlaczego polskie owczarstwo umiera, a czeskie kwitnie?- dodano: 21 II 2014

Więcej owiec na beskidzikch halach- dodano: 9 III 2014

O gospodarce sałasznico-pasterskiej w etnograficznej pigułce - M. Kiereś- dodano: 9 III 2014

Szlak kultury wołoskiej- dodano: 9 III 2014

Bunt "unijnych" baców- dodano: 9 III 2014

Hoduj owce - bierz pieniądze- dodano: 9 III 2014

Program rozwoju obszarów wiejskich - dodano: 27 IV 2014 (prawy przycisk myszki --> zapisz plik jako...)

Bryndza je biele zlato, lekari ju ospevuju - dodano: 29 V 2014

Dekada rozwoju i niepokojów - dodano: 13 VIII 2014

Życie w górach... - dodano: 16 VIII 2014

Gęsina i jagnięcina na kujawskich nizinach - dodano: 8 V 2015

Bryndza - białe złoto - dodano: 24 VII 2015

Owce i baranina na Wyspach Owczych - M. Borys, M. Best, B. Borys - dodano: 16 VI 2016

Ochrona przyrody w Karpatach przez wypas owiec? - Andrzej Gruszczyk - dodano: 28 IX 2016

Wyrób sera - dodano: 8 II 2017

Sałasznictwo w Beskidach - dodano: 8 II 2017